Als je dan (eindelijk) de beslissing hebt genomen om een HSCT behandeling te ondergaan dan denk je alle tijd te hebben om je voor te bereiden, gelden op te halen etc.

Het tegendeel bleek bij ons waar, onze rollercoaster startte donderdagavond 11 augustus. Met spanning melden we Rob aan voor de kliniek in Mexico.

Stap 1 is gezet.

Vrijdagavond om 20.00 uur, het weekend is begonnen,  worden we gebeld door de kliniek. Rob is goed gekeurd voor de behandeling en kan in november !! al komen.  Wow dat was een verrassing en ook meteen het besef, oh… maar dan hebben we het geld nog niet bij elkaar. Hoe gaan we dat fixen?? Dus voor de zekerheid de behandeling toch maar ietsje opgeschoven, en nu gaan we 9 januari 2023. Nog steeds kort dag maar we zijn positief ingestelde mensen dus dat gaat ons vast lukken.

Stap voor stap.

Dan lees je een en ander op de websites van mamametms en sterkerdanms over de te nemen stappen. Ja inderdaad dan pas! Het is toch wel handig om het via een stichting te gaan crowdfunden. Dat betekent een notaris zoeken die én snel kan passeren én als het even kan tegen een leuke tarief. En dan is een netwerk fijn, want ga er maar aanstaan in de vakantieperiode. Ook notarissen gaan op vakantie, het zijn net mensen ;-).

Stap 2 is gezet notaris is geregeld en de stichting is  22 augustus opgericht en ingeschreven bij de kamer van koophandel. Tot zover liggen we aardig op stoom.

Dan een rekening openen. Laten we nu net afgelopen weekend hebben gelezen dat ING stopt met het openen van rekeningen voor stichtingen. Dat beperkt de keuze maar maakt dat je bovendien bang bent dat het bij andere banken ook gaat gebeuren. Maar ook hier geldt dat een netwerk handig kan zijn. Door oud-collega’s op de juiste route gezet en de stichting netjes het hele circuit laten doorlopen.

Stap 3 is ook gezet, nu hopen dat we worden goedgekeurd en moeten we het rekeningnummer afwachten.

Stap 4. Het maken van een website. Ook hier weer is het fijn om een goed en uitgebreid netwerk te hebben. De website staat na een paar overleggen klaar om gelanceerd te worden. Overrompeld waren we hoe snel en hoe professioneel het eruit ziet. Overrompeld ook over het idee om spullen te verkopen (ja deze zijn aan de prijs, maar de opbrengst gaat geheel naar de stichting). En wie wil er nu met een tas lopen met Rob zijn kop erop? Of een telefoonhoesje met het logo van onze stichting?

Ook de laatste hobbel gaan we doen we gaan het toch via een crowfunding platform doen. Het bereik is dan naar alle waarschijnlijkheid zoveel groter dan enkel delen via je eigen social media.

Pfff wat een twee weken zijn dit geweest en wat geeft het een voldoening als je dit in zo’n korte tijd allemaal voor elkaar krijgt. Alle betrokkenen (wellicht later namen/bedrijven) sowieso onwijs bedankt. Het is ongelooflijk en zoveel meer dan verwacht.

Help MS de wereld uit!Wil jij ook meehelpen?

Mijn doel om naar Mexico te kunnen en de behandeling te kunnen starten is behaald! Dankzij alle donateurs, waarvoor grote dank.

Toch blijft onderzoek en ondersteuning hard nodig. U kunt doneren via een directe donatie op de rekening van onze stichting. Maak dan een overboeking ten gunste van St. resetMS4rob. IBAN NL84ABNA0113768699.

Alles wat we nog meer ophalen wordt gedoneerd aan het Nationaal MS Fonds

Never give up and stay strong