En dan is het ineens 2 maanden voordat we naar Mexico gaan. Wat gaat de tijd toch snel! Ik zit nog in de modus van het regelen van voldoende financiële middelen terwijl ik me misschien nu moet gaan richten op wat MOET er mee, wat niet? Hoe zijn we verzekerd? Zijn we wel verzekerd daar? En dan hebben we het nog niet gehad of we misschien eens een goed gesprek moeten voeren over wat als?

Nou dat goede gesprek hebben we inmiddels deze week met de kinderen gevoerd. Het is duidelijk wat de wensen zijn van Rob als er iets mis gaat. Maar ook wat de wensen zijn als de MS erger wordt (hopelijk pas over vele jaren omdat we er alle vertrouwen in hebben dat de stamceltherapie de hele MS stabiliseert). Het zijn gesprekken die je niet wilt voeren maar wel goed om het toch gedaan te hebben.

Maar nu dus nog2 maanden…

En dat betekent ook het gehele bedrag van de behandeling in één keer betalen. Omdat dit nog niet volledig binnen is hebben we maar wat uitstel gevraagd. Gelukkig was dat geen probleem, maar dit zijn vragen die je liever niet stelt aan de kliniek. Nooit gedacht dat wij nog een keer ergen uitstel van betaling zouden vragen 😔

Het goede nieuws is dat we er echt bijna zijn! Nog ca €4.000,- en we zijn er. Dan kan de knop om en kunnen we gaan bedenken wat we allemaal nodig hebben in Mexico. VPN is geregeld, dus Netflixen moet ook daar kunnen, naast boeken lezen en elkaar diep in de ogen kijken tijdens het voeren van diepgaande gesprekken. Iedereen die ons kent weet dat dit laatste naar alle waarschijnlijkheid niet gaat gebeuren. Wel het diep in de ogen kijken maar niet de gesprekken 😉. Wij zijn beiden zo pragmatisch ingesteld dat we het wel zien en wel gaan handelen als het zover is of zover komt.

Dat zie je ook terug in hoe we de beslissing hebben genomen om deze behandeling te ondergaan en om te gaan crowdfunden. Anderen bereiden dit veel langer voor en zijn er maanden (of jaren) mee bezig. Wij zijn het traject half augustus begonnen, zijn in de regelmodus gegaan en hebben nu (binnen 3 maanden) bijna alles voor elkaar. En heel eerlijk, daar ben ik zo blij om. Niet alleen omdat de financiën zo goed als rond zijn maar ook omdat alles, en dan ook echt alles draait om Mexico momenteel. Het is ook wel lekker om weer eens ergens ander mee bezig te zijn.

Verder willen we ons ook focussen op de komende feestdagen. Die krijgt met de reis naar Mexico toch ook een andere lading. Sinterklaas vieren we ouderwets met lotjes trekken en een gedicht met een paar goede vrienden en de kinderen. Met kerst gaan we voorlopig onze ouders voor het laatst zien voor vertrek. Hoelang we elkaar niet kunnen zien hangt af van het herstel van Rob bij terugkomst. Dat is voor de ouders ook niet makkelijk.

Als je dit hebt gelezen koop nog een lotje van € 3,- (ook de kleine dingen tellen mee) en deel het op je socials zodat we nog wat (laatste) aandacht kunnen vragen voor donaties.

Help MS de wereld uit!Wil jij ook meehelpen?

Mijn doel om naar Mexico te kunnen en de behandeling te kunnen starten is behaald! Dankzij alle donateurs, waarvoor grote dank.

Toch blijft onderzoek en ondersteuning hard nodig. U kunt doneren via een directe donatie op de rekening van onze stichting. Maak dan een overboeking ten gunste van St. resetMS4rob. IBAN NL84ABNA0113768699.

Alles wat we nog meer ophalen wordt gedoneerd aan het Nationaal MS Fonds