De eerste chemo zit er in en Rob reageert er gelukkig goed op. Niet meer dan 1 dag beetje brak geweest en dat is het. We vertoeven veel op het dakterras, foto’s via insta te bekijken, en praten veel met lotgenoten. Vandaag was de shavingparty waar wij, groep 1, niet aan mee hebben gedaan. Wij doen het morgen pas in petit comité. Heftig om te zien hoor als dan zo het gehele haar ff door de tondeuse heen gaat.

Vanmiddag een kleine tour gemaakt door Puebla, met name het oude gedeelte gezien. Mooie Spaanse en Franse invloeden, het is hier ook niet zonder slag of stoot gegaan de onafhankelijkheid. Jammer dat we niet uit de bus mochten, alleen foto’s maken van achter glas en niet kunnen shoppen is toch minder leuk.

Morgenvroeg gaan we onder de deskundige leiding van Monika schilderen (ben heel benieuwd) en daarna gaan we met de tondeuse aan de slag.

Donderdag wordt dan onder narcose de picline gezet zodat de stamcel oogst een dag later kan beginnen. Spannend dit, nu gaat het erop aan komen. Heeft Rob genoeg stamcellen, gaat alles goed, en hoe gaat hij reageren op de chemo die er vrijwel meteen achter aan komt? Via Zoom is het goed uitgelegd, maar dan nog.

Het is niet niks….

Dat besef komt bij mij eigenlijk nu pas. Rob moet 1 miljoen stamcellen per kg lichaamsgewicht produceren, ik snap dat hij (ook al vindt hij zichzelf een jong god) doodmoe is. Dat lijf is hard aan het werk. Hopelijk produceert hij voldoende en kunnen we vrijdag meteen door met de chemo. Zoniet dan moet er zaterdag opnieuw geoogst worden, ook niet erg maar je wilt er gewoon vanaf zijn.

Vanaf zondag begint dan de Neutropenia periode. Alles goed doorbakken of gekookt eten en je komt je kamer niet meer af totdat de bloedwaarden weer aangeven dat het kan. Gelukkig hebben we Netflix enzo en spelletjes. Maar het dakterras moeten we in deze periode wel missen.

Bedankt voor het lezen. Wil je ons dagelijks volgen check dan onze instagram.

Help MS de wereld uit!Wil jij ook meehelpen?

Mijn doel om naar Mexico te kunnen en de behandeling te kunnen starten is behaald! Dankzij alle donateurs, waarvoor grote dank.

Toch blijft onderzoek en ondersteuning hard nodig. U kunt doneren via een directe donatie op de rekening van onze stichting. Maak dan een overboeking ten gunste van St. resetMS4rob. IBAN NL84ABNA0113768699.

Alles wat we nog meer ophalen wordt gedoneerd aan het Nationaal MS Fonds