Afgelopen week was pittig. Dat wil zeggen vol met behandelingen en de terugplaatsing van de stamcellen. Na de eerste 2 chemodagen (van 5 uur elk) kreeg Rob dagelijks 2 injecties om extra stamcellen aan te maken. Naast allerlei medicatie (pillen ca 5 per dag) moest dat gaan zorgen voor een heleboel stamcellen.
Gelukkig is het weer hier goed en konden we dagelijks genieten van het zonnetje en een beetje kletsen met de andere deelnemers.
Het is een gezelschap met veel nationaliteiten zoals ik eerder al schreef maar ook een diversiteit aan stadia van MS. Er zijn mensen die in een rolstoel zitten en niet meer kunnen lopen of staan, maar ook mensen die m.b.v. allerlei hulpmiddelen nog een beetje kunnen lopen, tot mensen net als Rob een beetje instabiel maar verder eigelijk wel oké. Ook heel confronterend en opnieuw een bevestiging dat we dit op tijd zijn gaan doen, want wat kapot is in je lichaam hersteld gewoon niet meer. Ook niet met nieuwe stamcellen.
De dag van de stamceloogst was een extreem lange dag van 15 uur paraat staan. 6.00 uur op om bloedwaarden te meten, dan klaar staan en afwachten of je in groep 1 of 2 zit. Helaas zaten wij in groep 2 en moesten daardoor wachten tot 11.00 uur voordat we naar de kliniek toe konden. Dan ca 3 uur stamcellen oogsten en terug naar de COR (appartement) waar we konden lunchen, een powernap konden doen en vooral de telefoon in de gaten houden wanneer we terug konden voor de chemo. 16.10 uur konden we voor de chemo van 5 uur gaan, dus om 22.00 uur waren we weer terug op de COR voor een zeer laat diner. Voordeel hiervan was dat we als een blok hebben kunnen slapen 😉 Maar belangrijker nog:

ROB HEEFT 1,079 MILJOEN stamcellen geoogst.

Het 10-voudige van wat hij nodig had, dus dat is lekker…. Dan de dag erna de laatste chemo erin en dan zijn we er bijna. Zondag is dan D-day! De stamcellen komen terug. Een procedure van slechts 20 minuten maar door al het papierwerk, foto’s en pic line weer verwijderen duurde het totaal toch ruim 3 uur. De foto is de viering van Rob zijn nieuwe verjaardag, zo zien ze dat hier omdat je feitelijk helemaal opnieuw begint met je stamcellen.
Vanaf nu in isolatie, alleen even dagelijks luchten als ze ons appartement komen schoonmaken. Het worden saaie dagen, eigenlijk kan ik ons volgende blog al schrijven: Opstaan, werken, ontbijten, Netflix, spelletje, lunch, HBO, lezen, breien en diner. NOS journaal en slapen….. Ik zal mijn best doen om er iets meer van te maken, wordt vervolgd.

Help MS de wereld uit!Wil jij ook meehelpen?

Mijn doel om naar Mexico te kunnen en de behandeling te kunnen starten is behaald! Dankzij alle donateurs, waarvoor grote dank.

Toch blijft onderzoek en ondersteuning hard nodig. U kunt doneren via een directe donatie op de rekening van onze stichting. Maak dan een overboeking ten gunste van St. resetMS4rob. IBAN NL84ABNA0113768699.

Alles wat we nog meer ophalen wordt gedoneerd aan het Nationaal MS Fonds