In de vorige blog schreef ik dat we een weekend gingen fietsen in Friesland. Dat was een fijn weekend, ondanks het slechte voorjaar hadden we daar van de 4 dagen maar 1 dag regen. Die dag hebben we niet gefietst maar de andere dagen wel. Het fietsen gaat beter dan het lopen bij Rob. Lopen en staan is (nog)niet optimaal. Friesland is erg mooi en er zijn leuke fietstochten te maken. We hebben ook maar direct van de gelegenheid gebruik gemaakt om af te spreken met onze mede-Mexico-reisgenoten Jerremy en Hanneke. Erg fijn om even samen te delen dat het ook na zo’n behandeling af en toe best zwaar kan zijn. Voor zowel de MS-er als de partner. Het gaf wederzijds een beeld van herkenning. In juli komen zij naar Brabant en dan sluit ook Mike aan. Een kleine reĆ¼nie dus šŸ˜‰

In de tussentijd heeft Rob een nieuwe MRI laten maken en weer bloedonderzoek laten doen. De MRI geeft geen nieuwe ontstekingen waar, dus dat is mooi. Hoewel de ontstekingen sowieso stabiel waren ook al voor de stamceltherapie, is het toch fijn om te zien dat het zo is. De bloedwaarden zijn goed genoeg om alles weer te mogen doen van de neuroloog. Ook dat is mooi. Uiteraard blijven we voorzichtig als we zien dat mensen dichtbij ons ziek zijn en houden we dan afstand. We nemen geen risico. Rob is ook weer voor 50% aan het werk en gaat ook weer fysiek naar kantoor. De ene dag gaat dit beter dan de andere dag, hij maakt kleine stapjes in zijn herstel.

Nu staat er een vakantietje gepland

We gaan binnenkort naar Polen en TsjechiĆ«. We starten in Auschwitz, dan paar dagen Krakau en daarna nog een paar dagen Praag en weer naar huis. We gaan met eigen auto, lekker samen genieten. Omdat Auschwitz en de andere steden best veel lopen zal worden nemen we voor de zekerheid een rollator mee. Dan kan hij zitten wanneer nodig maar heeft hij ook steun om de balans te houden tijdens het lopen. Verder op tijd rust en Ć©Ć©n activiteit per dag plannen dan zal het best goed gaan. Verplicht veel terrasjes aandoen denk ik…… ook geen straf toch? We zullen via Insta de reis delen met foto’s en korte verslagen.
En vergeet niet dat er binnenkort gecollecteerd wordt in de MS week(eind juni). Wij hebben de stamceltherapie kunnen doen dankzij alle donaties, waarvoor we nog steeds ontzettend dankbaar zijn. Dat geldt niet voor iedereen. Dus heb je nog wat middelen over en wil je het goede doel steunen? Doneer dan voor meer onderzoek en medicijnen om MS de wereld uit te helpen.
Volgende update na onze vakantie in Polen. Blijf gezond!

Help MS de wereld uit!Wil jij ook meehelpen?

Mijn doel om naar Mexico te kunnen en de behandeling te kunnen starten is behaald! Dankzij alle donateurs, waarvoor grote dank.

Toch blijft onderzoek en ondersteuning hard nodig. U kunt doneren via een directe donatie op de rekening van onze stichting. Maak dan een overboeking ten gunste van St. resetMS4rob. IBAN NL84ABNA0113768699.

Alles wat we nog meer ophalen wordt gedoneerd aan het Nationaal MS Fonds