In mijn vorige blog beloofde ik een verslag te doen van onze vakantie Polen/Tjechië. Inmiddels zijn we ook al weer terug van onze zomervakantie naar Frankrijk. Een gecombineerd verslag dus.
Met Rob gaat het goed, de vakantie in Polen/Tsjechië is goed gegaan. We zijn gestart met Auschwitz, indrukwekkend en geen woorden voor. Dit mag nooit meer gebeuren. Helaas gebeurt het in de wereld nog steeds dat we bepaalde groepen mensen uitsluiten, wegpesten of erger. Dezelfde dag hebben we ook de zoutmijn bezocht via een privé tour. We waren voor de “disabled tour” de enige twee. We hebben gekozen voor deze tour zodat we de vele trappen in de mijn konden vermijden. Het is alsnog veel lopen maar het was zeker de moeite waard. Uiteraard heeft zo’n drukke dag als resultaat dat je het de dag erna simpelweg rustig aan doet. En dat hebben we gedaan. De energie verdeeld over de dag heen. Krakau is een mooie stad, goed beloopbaar, en ontzettend veel vriendelijke mensen. Polen heeft ons positief verrast.
Na 3 dagen zijn we doorgereden naar Tsjechië, Praag. Wat een drukte om de stad in te rijden, maar ja als je een hotel hebt midden in de stad dan ontkom je daar niet aan. En wat voor hotel, het had een wijnbar en een tapasrestaurant. Je zou bijna bedenken het hotel niet meer uit te gaan. Uiteraard hebben we dat toch gedaan, elke dag na een goed ontbijt, en hebben we de stad verkend. Wat een prachtstad. Nog mooier dan Krakau, wel heel toeristisch en druk, maar fantastisch. We hadden lekker weer, dus we hebben het lopen prima kunnen afwisselen met regelmatig terrasjes pakken of even terug naar het hotel. Rob heeft goed kunnen lopen met wandelstok, en heeft ook ervaren dat door het vele lopen het ook weer steeds beter gaat met het lopen.

Dan Frankrijk, zomervakantie

We zijn gestart in een chateau in Straatsburg. Dit kasteel was op fietsafstand van het centrum, dus dat was lekker handig. Ook Straatsburg is de moeite waard, wat een mooie stad. Vandaar uit zijn we doorgereden, met 1 tussenstop, naar Carcassonne. Een mooie B&B bij mensen thuis. Hele lieve mensen maar voor ons bleek dit onvoldoende privacy te hebben dus we zijn er eerder vertrokken dan gepland. Gelukkig konden we eerder terecht bij de B&B van Geert en Anne in Crestet.  Ontzettend mooie B&B in een gebied dat voor ons bekend is, dus het voelde als heerlijk thuis komen. We hebben hier meer dan een week mogen genieten. Hier begon voor mij pas echt de vakantie, mooi weer, veel privacy, boekje lezen, bedje, zwembad…… We hebben weer lekkere fietstochten gemaakt, lekkere wijnen geproefd en gekocht, en uiteraard ook heerlijk gegeten.
Na 1,5 week op weg naar de Champagnestreek. Want als wij naar Frankrijk gaan, dan moet er Champagne mee naar huis. We hebben overnacht in een Pipowagen, heerlijke B&B in een gehucht dat nog net op de kaart te vinden is, geweldig. Vanwege het weer zijn we niet gaan fietsen maar hebben we de stad Troyes bezocht. Ook een hele mooie stad, maar we zijn nu een beetje city trip moe ;-).
Dit jaar kwamen we wat ongelegen bij de “champagneboer” aan, want de oogst was begonnen. Wat een drukte is er dan ineens op de wijnvelden.
En dan is daar het einde van de vakantie. Volgeladen met wijn/champagne zijn we naar huis gereden en is het gewone leven weer begonnen.
Nu zijn we net terug uit Barcelona. Ja ik weet het toch nog een citytrip dan en weer vakantie? Inderdaad. Het bedrijf waar Rob werkt bestaat 75 jaar en dat werd gevierd met het hele bedrijf (met partners) in Barcelona. Vrijdagochtend vertrokken vanuit Eindhoven. Fantastisch, knap hoe alles zo goed geregeld was voor 100 mensen, we hebben veel gedronken en (heel veel) gegeten. Wat een mooie stad is Barcelona, ook al zijn we daar al vaker geweest, je ziet steeds weer nieuwe dingen. Maar ook hier aan alle leuke dingen komt een eind en zondagmiddag zijn we weer teruggevlogen naar Eindhoven.
Terug in Nederland aan de slag met: gaan we (Rob) wel of niet vaccineren? We willen graag een titerbepaling zodat we een goede afweging kunnen maken. Uiteindelijk blijkt dat deze titerbepaling enkel voor de mazelen handig is om te doen. Ingewikkeld verhaal, begrijp het zelf niet helemaal, maar we varen op het advies van Upendo.
Inmiddels zijn de afspraken met de GGD in gang gezet voor de vaccinaties. Later een update hierover.
Bedankt voor het lezen! Ben je benieuwd naar de foto’s, volg ons dan op Insta.

Help MS de wereld uit!Wil jij ook meehelpen?

Mijn doel om naar Mexico te kunnen en de behandeling te kunnen starten is behaald! Dankzij alle donateurs, waarvoor grote dank.

Toch blijft onderzoek en ondersteuning hard nodig. U kunt doneren via een directe donatie op de rekening van onze stichting. Maak dan een overboeking ten gunste van St. resetMS4rob. IBAN NL84ABNA0113768699.

Alles wat we nog meer ophalen wordt gedoneerd aan het Nationaal MS Fonds