Aan iedereen die ons (nog steeds) volgt: Gelukkig Nieuwjaar! Hopelijk hebben jullie mooie feestdagen achter de rug en gaat iedereen positief 2024 in.
Vandaag 7 januari is het exact een jaar geleden dat ons Mexicaanse avontuur begon. Vol verwachting/spanning zijn we deze medische behandeling ondergaan. De behandeling op zich is meegevallen. Rob had geen bijzondere complicaties of klachten, gelukkig. Nu zijn we een jaar verder, een jaar vol ups and downs. Het is lastig. Rob levert steeds meer in, qua fysieke gezondheid maar ook mentaal (cognitie). Als mensen ons vragen of we al iets merken van de medische behandeling dan geven we steeds opnieuw aan dat je pas na 1 jaar kunt stellen of het heeft gewerkt maar dat het soms ook 2 jaar kan duren voordat je de effecten merkt. We blijven hopen op verbetering en houden vast aan de gedachte dat het nog steeds kan, maar lastig is het soms wel. Gelukkig blijven we positief en blijven we genieten van dingen die allemaal nog wel kunnen.
Omdat Rob merkt dat het moeilijk is om zijn energie goed over de dag te kunnen verdelen gaat hij onderzoeken wat er nog m.b.v. revalidatie mogelijk gaat zijn. Je wilt immers alles goed doen, je werk, je gezin en je sociale leven. Dat dit lastig is als je MS hebt hoeven we denk ik niet meer uit te leggen als je onze website volgt.

Revalidatie

Na 1 jaar bestaat er de mogelijkheid om te revalideren in een kliniek in Spanje. De verblijfsduur in Spanje is ca 6 tot 8 weken. Dat is best heftig lang in je uppie. Of dit ook zinvol gaat zijn gaat Rob onderzoeken. We zijn wel al even op onderzoek gegaan, en zijn een paar dagen in de buurt van Alicante geweest. We weten in ieder geval waar hij terecht komt als de keuze gemaakt wordt voor Spanje. De foto geeft aan hoe lekker het weer daar nog is in november……Hij gaat ook bekijken of en wat revalidatie in Nederland kan gaan brengen. Dan maakt hij een afweging en een volgende stap.
De komende tijd staat dus in het teken van het onderzoeken of revalidatie zin heeft en in welke vorm.
Wordt vervolgd….

Help MS de wereld uit!Wil jij ook meehelpen?

Mijn doel om naar Mexico te kunnen en de behandeling te kunnen starten is behaald! Dankzij alle donateurs, waarvoor grote dank.

Toch blijft onderzoek en ondersteuning hard nodig. U kunt doneren via een directe donatie op de rekening van onze stichting. Maak dan een overboeking ten gunste van St. resetMS4rob. IBAN NL84ABNA0113768699.

Alles wat we nog meer ophalen wordt gedoneerd aan het Nationaal MS Fonds